VRIJ EN SOEPEL IN DE VORM, MAAR GEDEGEN EN PROFESSIONEEL OP DE INHOUD

ITALIAANSELES.COM

docenten

De taalschool werkt samen met universitair geschoolde (native) docenten Italiaans, die u vakkundig en gedegen bijstaan in uw leerproces, opdat u goed én graag Italiaans spreekt! We zijn een bevlogen team en delen graag onze passie en kennis met u, terwijl u deze prachtige taal eigen maakt!

De school is in 2013 opgericht door Donatella Civile en sindsdien geeft zij haar liefde voor de Italiaanse taal -inmiddels met hulp van mededocenten- door aan honderden leerlingen. En het enthousiasme werkt aanstekelijk! "Zo is het heel leuk om te zien dat oud-leerlingen terugkeren om bijvoorbeeld na verloop van tijd aan een conversatie-blok deel te nemen om hun Italiaans bij te houden of dat ze met vrienden of partner deelnemen aan een van de reizen of activiteiten. En de conversatieborrel Verse Italianen trekt vooral leerlingen van buiten de school! Het is een groot geluk om iets te doen wat je leuk vindt en dat dat door anderen gewaardeerd wordt.
De school is eigenlijk een grote Italiaanse famiglia geworden!'

Donatella Civile

DONATELLA

Donatella Civile is half Nederlands, half Italiaans (Roma), afgestudeerd in Italiaanse Taal en Letterkunde (UU), beëdigd als tolk/vertaler en zeer ervaren docent.

Naast deze studie heeft zij ook in Italië de toneelschool, la Scuola di Recitazione del Teatro Stabile di Genova, gedaan en in grote theaters van Noord- en Midden-Italië mogen spelen. Met plezier heeft zij jarenlang in Italië gewoond en gewerkt.
Eenmaal terug in Nederland, heeft zij heel veel theaterles en Italiaanse taalles gegeven, gewerkt als coördinator taal & theater bij (destijds SKVR nu) het KCR en als theatereducator bij theatergroep Siberia (nu MAAStd). Tevens heeft zij veel educatieve (kunst- en cultuur) projecten in de stad Rotterdam opgezet en als theatermaker teksten geschreven en gespeeld. Teksten schrijven doet zij nog steeds graag.

Afijn, intensiever en met meer genoegen had zij zich niet met taal bezig kunnen houden.
Dit denkbeeld van ‘een taal leren is een taal leven’, geeft zij graag door in de lessen en activiteiten van de school.

Anna docent Italiaans bij Italiaanseles.com

Anna

Anna is in 2018 cum laude afgestuurd aan de Erasmus Universiteit met een Master in Arts, Culture and Society. De bul-uitreiking moest nog plaatsvinden of ze kon direct aan de slag bij Peppered en bij Italiaanseles.com.
Anna komt uit Rovigo (regio Veneto) en spreekt goed Nederlands.
Ze heeft naast haar studie, vier jaar Italiaanse les gegeven aan Erasmusstudenten en brengt haar kennis, positiviteit en met nonchalance gedragen resultaatgerichte houding mee naar de Italiaanse les.

Albachiara docent Italiaans bij Italiaanseles.com

Albachiara

De naam betekent ‘lichte dageraad’ en daarmee is eigenlijk alles al gezegd ;-).
Albachiara komt uit Benevento (regio Campania), heeft gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en heeft in 2018 haar master Internationaal Recht behaald. Zij spreekt goed Nederlands.
Wie Albachiara kent, weet dat ze vrolijk en energiek is, mensen op hun gemak weet te stellen en tevens zeer consciëntieus is met taal.


‘Italiaans leren ‘bij de Italiaan’:
Vakkundige Italiaanse lessen in kleine groepen! Er wordt gewerkt met hedendaagse educatieve hulpmiddelen
als het online leerplatform Moodle en blended learning. En met veel extra’s over de Italiaanse cultuur.

A presto!

DONATELLA CIVILE, Taaltrainer en oprichter Italiaanseles.com