VRIJ EN SOEPEL IN DE VORM, MAAR GEDEGEN EN PROFESSIONEEL OP DE INHOUD

ITALIAANSELES.COM

docenten

De taalschool werkt samen met universitair geschoolde (native) docenten Italiaans, die u vakkundig en gedegen bijstaan in uw leerproces, opdat u goed én graag Italiaans spreekt! We zijn een bevlogen team en delen graag onze passie en kennis met u, terwijl u deze prachtige taal eigen maakt!

De school is in 2013 opgericht door Donatella Civile en sindsdien geeft zij haar liefde voor de Italiaanse taal -inmiddels met hulp van mededocenten- door aan honderden leerlingen. En het enthousiasme werkt aanstekelijk! "Zo is het heel leuk om te zien dat oud-leerlingen terugkeren om bijvoorbeeld na verloop van tijd aan een conversatie-blok deel te nemen om hun Italiaans bij te houden of dat ze met vrienden of partner deelnemen aan een van de reizen of activiteiten . En de conversatieborrel Verse Italianen trekt vooral leerlingen van buiten de school! Het is een groot geluk om iets te doen wat je leuk vindt en dat dat door anderen gewaardeerd wordt.
De school is eigenlijk een grote Italiaanse famiglia geworden!'

Donatella Civile

DONATELLA

Donatella Civile is half Nederlands, half Italiaans (Roma), afgestudeerd in Italiaanse Taal en Letterkunde (UU), beëdigd als tolk/vertaler en zeer ervaren docent.

Naast deze studie heeft zij ook in Italië de toneelschool, la Scuola di Recitazione del Teatro Stabile di Genova , gedaan en in grote theaters van Noord- en Midden-Italië mogen spelen. Met plezier heeft zij jarenlang in Italië gewoond en gewerkt.
Eenmaal terug in Nederland, heeft zij heel veel theaterles en Italiaanse taalles gegeven, gewerkt als coördinator taal & theater bij (destijds SKVR nu) het KCR en als theatereducator bij theatergroep Siberia (nu MAAStd ). Tevens heeft zij veel educatieve (kunst- en cultuur) projecten in de stad Rotterdam opgezet en als theatermaker teksten geschreven en gespeeld. Teksten schrijven doet zij nog steeds graag.

Afijn, intensiever en met meer genoegen had zij zich niet met taal bezig kunnen houden.
Dit denkbeeld van ‘een taal leren is een taal leven’, geeft zij graag door in de lessen en activiteiten van de school.

Donatella Civile

Alice

Alice is geboren in Messina (Sicilië) en is helemaal thuis in talen en in lesgeven.
Ze woont pas kort met haar vriend in Nederland, maar ze heeft al helemaal haar bestaan weten op te bouwen. Dat typeert haar; ze is vrolijk, kundig en daadkrachtig.

In september 2021 studeerde ze af aan Europa's oudste universiteit, de Alma Mater Studiorum Universiteit van Bologna met een master in Italiaanse taal en Cultuur, met als hoofdvakken Italiaans doceren als tweede taal.
Daarvoor haalde ze haar bachelor in Engelse en Arabische taal & cultuur.

Sinds haar afstuderen is ze fulltime met lesgeven bezig. Aan de Universiteit Leiden werkte zij als teacher assistent en bij Babbel+ en Berlitz geeft zij Italiaanse les.

Vanaf seizoen 2022 zal zij met haar kennis en bruisende energie ons team komen versterken!

Donatella Civile

LEONORA‘Italiaans leren ‘bij de Italiaan’:
Vakkundige Italiaanse lessen in kleine groepen! Er wordt gewerkt met hedendaagse educatieve hulpmiddelen
als het online leerplatform Moodle en blended learning. En met veel extra’s over de Italiaanse cultuur.

A presto!

DONATELLA CIVILE, Taaltrainer en oprichter Italiaanseles.com